Yogalessen bij Gooise Yoga

Bij Gooise Yoga vind je yogalessen die afwisselend actief of rustiger zijn. De individuele aandacht en vriendelijke sfeer tijdens de les in het groene hart van het Gooi kenmerken Gooise Yoga. De lessen zijn kleinschalig en worden gegeven in Huizen dorp en Blaricum/ Huizerhoogt.

Er wordt lesgegeven in Vinyasa yoga, ook wel actieve flow yoga genoemd, omdat de houdingen geleidelijk en soepel in elkaar overgaan gesynchroniseerd op de adem. Daarnaast zijn er ook lessen die geïnspireerd zijn op de rustige verdiepende klassieke hatha yoga. Hierin zijn de bewegingen trager en worden met meer aandacht per houding uitgevoerd.

Op vrijdag is er Yinyoga, waar een yogahouding langere tijd ontspannen wordt aangehouden voor een diep fysiek (bindweefsel) en mentaal effect.

De lessen worden iedere week op maat gemaakt. Er is een wekelijks thema en de les start met een korte meditatie en eindigt met stretches en ontspanning (savasana). Doordat we werken met ‘props’ zoals blokken, bolster, riem en deken zijn de lessen geschikt voor bijna alle leeftijden en alle lichaamstypen.

Is het een lekkere zomerse dag? Dan krijg je de les buiten op het gras tussen de bomen.

Christine Swantee

Yoga is een rustpunt in mijn leven. De natuur en levensfilosofiën uit alle tijden en windrichtingen hebben mij altijd gefascineerd en geïnspireerd. Deze interesses kan ik heel goed verwerken in mijn yogalessen en leveren iedere week een nieuw thema op.

Het is voor mij puur genieten om les te mogen geven aan mensen die graag samen met mij de yogahoudingen neerzetten en ontdekken. Yoga is een hele oude en bewezen levenswijze waar beweging een belangrijk onderdeel van is. De houdingen en de bewegingen ernaartoe en eruit, kloppen en stimuleren de energiedoorstroming. Daarom let ik op de houding van mijn leerlingen en instrueer hen over de ademhaling, de focus en de (balans in) spanning en ontspanning. Een kort moment van meditatie of reflexie is altijd onderdeel van de les. 

Ik studeerde af aan de UvA in Amsterdam, werkte bij verschillende bedrijven en woonde met mijn echtgenoot en drie kinderen in Italië en Amerika. In 2013 haalde ik in Utrecht (YogaMoves) mijn diploma tot Vinyasa yogadocente. Ik laat mij graag inspireren door Amerikaanse yoga, die fysiek gevarieerd, bijna speels is. In 2019 werd ik gecertificeerd HormoonYoga docente door Dinah Rodrigues en op dit moment volg ik een teacher training voor Yin Yoga bij José de Groot.

Gooise Yoga | Christine Swantee | Yoga in het Gooi | Huizen | Huizerhoogt

Overige yoga-gerelateerde masterclasses:
Critical Alignment Yoga (bijscholingsmodule) door Gert van Leeuwen, verschillende workshops van Max Strom, James Higgins, Daniel Odier, Mindfulness MBSR, Global Relationship CenterYour Infinite life teacher training (USA), Omega Institute for Holistic studies (USA).

Ronald Hoorn

Mijn naam is Ronald Hoorn en na het afronden van de opleiding tot Psychosynthese counselor was ik op zoek naar een vervolgstap. Bij toeval kwam ik in aanraking met yoga. Al snel werd mij duidelijk dat het volgen van het pad van yoga een mooi tegenwicht vormt voor mijn baan als projectmanager bij een groot installatiebedrijf. Yoga is voor mij een anker in mijn leven. Het helpt mij om de balans te vinden tussen spanning en ontspanning.

Ik heb de Raja yoga docentenopleiding in Naarden gevolgd en in 2021 afgerond. Binnen de Raja yoga wordt behalve aan de asana’s (houdingen) ook veel aandacht besteed aan pranayama (ademhaling), meditatie en yoga filosofie.

Sinds 2021 volg ik de docentenopleiding bij Saswitha in Bilthoven. Voor mij is yoga een pad dat mij helpt om bewuster te leven. 

Ik geef Yin yogales bij Gooise Yoga. Bij deze les worden de houdingen langer aangehouden. Dit is een prachtige vorm waarbij het lichaam een instrument wordt om het denken in balans te krijgen en waarbij de laatste rimpel in het denken stilvalt. De asana’s werken zo dieper door en dragen bij aan de ontwikkeling van een grotere bewustwording.

Tarieven Fysieke Yogalessen

Gooise Yoga werkt met strippenkaarten en een maandkaart met een beperkte geldigheid. De tarieven van yogalessen zijn afhankelijk van welke kaart je kiest. Een yogales bij Gooise Yoga van maximaal anderhalf uur kost tussen €12,90 en €15,40 per les afhankelijk van de gekozen kaart. Een losse yogales kost €17,50

Maand-kaart

47,50
  • Onbeperkt Yogalessen
  • 1 maand geldig

20 strippen

258,50
  • 20 Yogalessen
  • 40 lesweken geldig

10 strippen

137,50
  • 10 Yogalessen
  • 20 lesweken geldig

5 strippen

77,00
  • 5 Yogalessen
  • 10 lesweken geldig

1 yogales

17,50
  • 1 Yogales
  • geldig bij boeking

Tarieven Zoomlessen Gooise Yoga

5 Zoomlessen

55,00

Losse Zoomles

12,00

Proefles

Ben je op zoek naar yoga in het Gooi en benieuwd of Gooise Yoga iets voor jou is, dan kun je een proefles volgen. In een proefles draai je mee met een normale les. Je luistert daarbij naar je lichaam en respecteert je eigen grenzen. Een proefles kost € 10,00. Je kan deze Proefles aanvragen via dit formulier of neem contact met mij op.

Privé yogalessen

Privé yogalessen zijn aan te raden als je specifieke klachten hebt of het gevoel hebt dat je graag wat meer ondersteuning wilt. Een privéles kost € 65,00 per uur. Je kan op afspraak een privéles volgen. Neem hiervoor contact met mij op.

Voorwaarden

Annuleren

De les kan je tot 24 uur van tevoren kosteloos online afzeggen. De 5, 10 en 20-strippenkaarten hebben een beperkte geldigheid. 

Vakanties

Tijdens de schoolvakanties worden er geen lessen gegeven.